Reacties

Mooie praktijkrecensie van Marjolein: weg-met-onnodig-gedoe-versimpel-je-project

Versimpelen, projecten realiseren zonder gedoe -Informaat ICE_full.jpg

Korte en krachtige weergave van het boek door Ineke (zie rechts).

Jimmy's is blij dat ze in het boek staan:
 versimpelen-hoe-je-lastige-dingen-makkelijk-maakt

 

 

En de eerste indrukken van een aantal vroege lezers: 

Versimpelen is een andere kijk op organiseren. Het maakt projecten overzichtelijk en behapbaar, waardoor de weg voor actie vrijkomt.
  - Marcel Jongmans (@enthousiasmeur)

Eigenlijk zou dit boek verplicht moeten zijn voor iedereen die zich met projecten, regels en moeilijk gedoe qua organiseren bezighoudt. En voor de overige mensen is dit boek een waardevol wapen in de strijd tegen onnodige complexiteit en mensen die blijkbaar een reden hebben om zaken ingewikkeld te maken. Wellicht niet eens om complexiteit en gedoe te bestrijden, maar om er doodleuk speels omheen te werken.
 - Martijn Aslander (ideeënbedenker en mede-auteur van Easycratie)

Wat een heerlijk boek! Het mag niet alleen simpeler, maar onze dromen mogen groot en groter zijn. Jan-Peter Bogers laat het gelukkig niet bij de theorie van versimpelen, maar levert handige instrumenten en concrete voorbeelden ter inspiratie om zelf toe te passen. Het begint en eindigt met onze eigen mindset. Een mindset tot versimpelen is niet alleen van belang voor het verwezenlijken van je eigen plannen en projecten, maar ook voor die van een ander. Ik doe zeker mee, wie nog meer?
 - Korrie Louwes (wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie in Rotterdam)

Veel van de ingewikkeldheden in de wereld zijn ontstaan omdat iemand een te simpele regel introduceert in een complexe werkelijkheid. Dan ontstaat 'De Wet van Walter Baets': Wie orde zaait zal chaos oogsten. Gevarieerdheid kan slechts door gevarieerdheid worden gepareerd. Een boek voor mensen die complexiteit met een fileermes te lijf willen. Juist versimpelen vraagt secure vakmanschap.
 - Jaap Peters (auteur van o.a. Het Rijnlandboekje, Intensieve Menshouderij en Bij welke reorganisatie werk jij?)

Iedereen is voor versimpelen oftewel de nieuwe ‘KISS’: Keep it Simple Stupid! Maar waarom maken we het tegenwoordig allemaal moeilijker dan het is? Vaak kom je erachter dat jij meestal zelf de oorzaak bent van het onnodig moeilijk maken. Als je nog meer impact wil maken dan ga je vanaf nu versimpelen tot de 3de macht. Keep it Smart & Simpel. Versimpelen reikt je op een presenteerblaadje de optimale weg naar business happiness aan. En maakt het leven leuker. Zo simpel is ‘t…
 - René Boender (auteur van o.a. Cool is Hot en Generatie Z)