9789052694139

Het is officieel. Ik ben een ISBN-nummer.  Nou ja... ik ben ook nog mijzelf, maar ook  een ISBN-nummer. Afgelopen week heb ik het uit mijn hoofd geleerd. Zonder verdere reden, gewoon omdat het kon. Ik hoor bij een barcode. Ik ben te identificeren aan een rijtje dunnere en dikkere zwarte streepjes. Je kunt mij inscannen.

barcode.jpg

Het is extra officieel. Want het boek Versimpelen  is vorige week vrijdag gelanceerd. Ruim 80 mensen waren er getuige van dat ik het derde exemplaar uitreikte aan Isabel (de eerste twee exemplaren had ik al eerder aan mijn ouders en aan Nicole gegeven). Al die mensen hebben het boek Versimpelen inmiddels gezien en in handen gehad. Ze regaeerden natuurlijk enthousiast, want dat hoort op een lanceringsfeestje. Hopelijk blijven ze enthousiast als ze aan het lezen zijn!

DSCN3116.JPG

Op  Managementboek.nl is het boek inmiddels gestegen van de 16.542e plaats naar de 4532e plaats. Ik heb geen idee wat dat in aantallen betekent. Op naar de top 1000 zou ik zeggen. Hoeveel boeken moet je daarvoor verkopen? Toch Ben Tiggelaar maar eens bellen. Die weet dat vast wel.

DSCN3241.JPG

Pas op uw hoofd

Vandaag is het zo ver. De officiële lancering van mijn eerste boek. Een mijlpaal. En wat doe je dan? Een leuke locatie zoeken, hapjes en drankjes regelen, inspirerende sprekers uitnodigen, in korte tijd een website de lucht in krijgen en natuurlijk een paar dozen met je eigen boek bestellen!

DSCN3083.JPG

Het spannendst is het weer. Ik heb namelijk een groot dakterras midden in de stad geregeld. De voorspelling is niet heel florissant. Toch lukt het me om niet vaker dan  drie keer per uur de nieuwe weersverwachtingen te checken...

Wat we gaan doen? Vier mini-lezingen van zeveneneenhalve minuut. Ik ga iemand het 3e exemplaar van het boek overhandigen. Als je wilt weten waarom niet het 1e, dan moet je maar even langskomen. En bij een boeklancering hoort een letterlijke lancering. Dat is reuze handig op een dakterras. Loop je dus vanmiddag in Rotterdam Centrum, pas dan goed op en kijk af en toe omhoog. 

Het belangrijkste voor zo'n feestje is echter dat er leuke mensen zijn. Ik verwacht er tussen de 60 en 80, de een nog leuker dan de ander. Kan dus niet misgaan. Regen of geen regen. Prachtige, leesbare boeken of natte, doorlopen inkt. Kortom: nu al zin in! Nu alleen nog mijn handtekening oefenen...